Baby & its baby

0 Membangkang
Its baby ke her baby, ntah.., sekolah pun tak tinggi mana. takpelah salah sikit.. Satu lagi watak penting dalam cerita kehidupan seharian. Baby dan anak2 nya.. Baby ni dibeli dengan harga bebrapa ratus RM di sebuah pet shop di Bangi, asal nya nak beli seekor anak kucing jantan.. mula2 tanya sebelum tu harga dah ngam dah. bila datang esoknya nak ambil harga naik sekali ganda pulak. Harga yang dipersetujui sebelum tu untuk anak kucing betina.. kami pun fikir, tak pa la kalau betina pun, boleh produce anak.. Jadi wife aku pun ambil la anak kucing betina yang kemudiannya selepas 2 hari befikir nama yang sesuai baru lah di panggil baby. Baby ni Persian + Local, sbb tu bulu mcm parsi tapi muka nampak local.. aku lebih suka macam tu daripada muka penyek parsi, bukannya comel pun, mahal je lebih.. ah dah jd macam cerita anjing ngan buah anggur la pulak!

Baby, dia ingat time ni dia comel, dia cuba melupakan time dia kena hambat pakai sangkutan baju warna oren tempo hari


Kun, berfikir tentang kejadian kucing dan tanggungjawab mereka terhadap pencipta


Nampak tenang, sebenarnya Kun baru diherdik isteri penulis atas kelantangannya yang kuat mempercayai yang kucing juga punya hak untuk bersuara dan perlunya masa tidur yang berkualiti.

Ini Com, bosan mendengar karenah artis artis tempatan yang lebih banyak menjual cerita peribadi daripada kualiti persembahan mereka. Tanpa merujuk pada mana mana artis terlibat dia berharap akan adanya sinar muncul mengembalikan kegemilangan muzik tanahair seperti di sekitar tahun 60an. begitu harapan si kecil molek ini yang juga meminati lagu Jong jong Inai dan Bunga MelurCom lagi, masa ni com sangat merindui alam rahim, syahdu bila mengenangkan com membongkok berbentuk C pepet sambil berkongsi ruang bersama adik beradik yang lain. Sayang sejurus selepas gambar ini diambil, com cedera selepas tengah belakang disiram air panas dipercayai dilakukan oleh penulis sendiri selepas dia gagal menjawab pertanyaan tuannya "mana remote astro?"

Com cuba menilai penulis, dia tidak dapat menyembunyikan rasa sedihnya terhadap kekurangan bekalan makanan di sesetengah negara dunia ketiga dan rancangannya untuk memungut dana yang hampir pasti gagal dilaksanakan

This is Tina. Tina adalah terjemahan Com dalam bentuk positif dan optimistik, dia percaya yang bumi berbentuk bulat juga Alexender The Great dan Iskandar Zulkarnain dua individu berbeza tapi pernah tinggal di asrama lelaki yang sama, walaupun dibantah oleh kebanyakan kucing hatta dari ibu kandung dan bapa mertua ibunya

Berpandangan Jauh. Tina berkira kira untuk menubuhkan

Tidak seperti rupanya yang hina dan serupa makhluk sumpahan Neraka Jahim, Smeagol petah pada tutur bicaranya.. berpegang kuat kepada prinsip jus Soli dan tidak tunduk kepada tekananGAMBAR:Smeagol menyuarakan kebimbangannya tentang pemanasan global dan kesan terhadap industri kelapa sawit dunia...Mengenang mukanya yang seperti setompok taik separa kering dan masih hangat, terkadang Smeagol merasa kekurangan dirinya menghalangnya untuk pergi jauh lagi ke peringkat antarabangsa dalam mengejar cita2nya muncul sebagai pemidato terbaik pada Pidato Piala Diraja German, di Karachi Oktober depan.

0 Membangkang:

Post a Comment

Popular Posts